Симпозијум 'МАТЕМАТИКА И ПРИМЕНЕ' - осврт 30 година уназад, 28-29. маја 2010.

Математички факултет Универзитета у Београду организује Симпозијум под називом  'МАТЕМАТИКА И ПРИМЕНЕ - осврт 30 година уназад', који ће се одржати у петак  28. маја и суботу  29. маја 2010. године.

Скуп ће бити посвећен како историјату математике, тако и савременим научним радовима наших истакнутих научника, академика, професора и студената, али и унапређењу наставе математике и информатике у основним и средњим школама.

Планирано је да се дводневни научни скуп одржи на Математичком факултету, у згради на Студентском тргу 16, и одвијаће се у  4 секције:

  •  Математика и примене - осврт уназад
  •  Математика и примене - данас,     
  •  Математика и информатика у образовању
  •  Научноистраживачки рад студената.

Предвиђено је да излагања у оквиру сваке секције трају по 20 минута. У току скупа учесницима и посетиоцима биће омогућено да постављају питања и износе мишљења.

Један од основних циљева овог симпозијума јесте да окупи најутицајније и најцењеније чланове математичке научне заједнице данас, посебно оне који су сарађивали са Математичким факултетом током последњих деценија, али и побољшање и унапређивање науке и наставе математике и информатике и њиховог положаја у савременом друштву уз сагледавање постојећих и отварање нових могућности примене математике у другим научним и техничким областима.

Верујемо да ће овај научни скуп бити занимљив како истакнутим научницима, професорима, просветним радницима, тако и студентима, као и свима осталима у струци и да ће им послужити као подстрек за обнављање постојећих и стицање и имплементацију нових знања.

Добродошли су сви математичари, студенти, љубитељи математике и пријатељи Математичког факултета.

Детаље о скупу, као и пријаву, можете наћи на адреси:
http://alas.matf.bg.ac.rs/~konferencija/


Оставите ваш коментар:


(опционо)
(неће бити приказано)

Вести и дешавања


Активности на семинарима

све вести