Отворен конкурс за пројекте из програма "Павле Савић" билатералне научне сарадње између Француске и Србије за период 2020-2021.

Министарство просвете, науке и технолошког развоја Србије, Министарство за Европу и спољне послове и Министарство високог образовања, истраживања и иновација Француске, у сарадњи са Француским институтом у Србији расписало је конкурс за пројекте из програма "Павле Савић" билатералне научне сарадње између Француске и Србије за период 2020-2021.

Циљ овог двогодишњег програма је да у обе земље развије научну и техничку сарадњу на високом нивоу са посебним нагласком на успостављање нових партнерстава као и укључивање младих истраживача у пројекте. Програмом су обухваћене све научне области, а финансирање се искључиво односи на покривање трошкова везаних за мобилност истраживача ангажовних на заједничком пројекту. Овај програм од свог почетка игра важну улогу у развијању научних партенрстава на вишем нивоу, нарочито у оквиру пројеката које финансира Европска унија, а омогућава и едукацију младих истраживача. Од 2003. године, више од 130 истраживачких пројеката добило је подршку и користило финансијску помоћ у оквиру овог програма.

Апликација за подношење пријава је доступна на следећим сајтовима:

- за тимове из Француске: https://www.campusfrance.org/fr/savic
- за тимове из Србије: http://www.mpn.gov.rs/medjunarodna-naucna-saradnja/bilateralna-saradnja-sa-francuskom/

Крајњи рок за подношење пријаве је 3. јун 2019, а објављивање резултата конкурса је планирано у децембру 2019. Почетак пројеката  који добију подршку је јануар 2020, а завршетак децембар 2021.

Контакт особа у Француском институту: Весна Адамовић (vesna.adamovic@institutfrancais.rs)


Нажалост није могуће оставити коментар.

Вести и дешавања


Активности на семинарима

све вести