Семинар за рачунарство и примењену математику, 5. децембар 2017.

Наредни састанак Семинара биће одржан у уторак, 5. децембра 2017. у сали 301ф Математичког института САНУ са почетком у 14:15 часова.

Предавач: Емилија Кисић, Висока школа електротехнике и рачунарства струковних студија у Београду

Наслов предавања: ПРИМЕНА Т2 КОНТРОЛНИХ ДИЈАГРАМА И СКРИВЕНИХ МАРКОВЉЕВИХ МОДЕЛА НА ПРЕДИКТИВНО ОДРЖАВАЊЕ ТЕХНИЧКИХ СИСТЕМА

Апстракт:
На овом предавању биће приказана иновативна техника предиктивног одржавања са циљем истицања предности предиктивног одржавања у односу на планирано одржавање. Предложени алгоритам примењен је на конкретан проблем који се јавља планираним одржавањем ударних плоча млинова које мељу угаљ у подсистему за млевење угља у термоелектрани “ТЕКО”, Костолац, Србија. Планираним одржавањем предвиђа се замена ударних плоча након одређеног броја радних сати, међутим у зависности од квалитета угља и саме ударне плоче ова замена је некад потребна раније или касније. Последице оваквог одржавања су велики материјални губици који настају због честог превременог заустављања целог подсистема за млевење угља, као и могућност да отказ наступи пре замене. Иновативност предложеног алгоритма заснива се на избору технике прогнозе отказа. Применом предложене методе добија се информација у ком стању се ударне плоче налазе.


Нажалост није могуће оставити коментар.

Вести и дешавања


Активности на семинарима

све вести