Инфо дан на Математичком факултету, субота 08.04.2017.

Обавештавамо све заинтересоване да ће на Математичком факултету бити организован Инфо дан (Дан отворених врата) у суботу 8. априла 2017. године.

Позивамо вас да будете наши гости од 10 сати и разговарате са нама на различите теме.

Осим разговора са нашим професорима и студентима, заинтересовани ће истога дана моћи да присуствују занимљивим предавањима на популарне теме које ће за њих одржати професори Математичког факултета.

Распоред предавања

11:00 Владимир Кузмановић, сарадник у настави на Катедри за рачунарство, "Фотошоп и математика" (област обраде дигиталних слика)

12:30 Проф. др Срђан Вукмировић, ванредни професор на Катедри за геометрију,  "Од физике клацкалице до геометрије троугла (и назад)"

13:30 Доц др Душан Марчета, Катедра за астрономију, "Планетаријумска пројекција: Кроз простор и време"

14:30 Доц др Небојша Икодиновић, Катедра за алгебру и математичку логику, "Постоји ли општи поступак за решавање математичких задатака?"

На Дану отворених врата ће, захваљујући сарадњи и подршци Друштва астронома Србије, у холу у приземљу зграде на Студентском тргу 16 бити постављен и мобилни планетаријум, у коме ће заинтересовани моћи да присуствују занимљивим пројекцијама које ће бити бесплатне за посетиоце Дана отворених врата.

У питању је сферни биоскоп који пројектује слике звезданог неба и небројених спектакуларних објеката у нашем универзуму. Мобилни
планетаријум је савремено наставно-педагошко средство, које на веома ефектан начин демонстрира изглед, кретање и основне елементе небеске сфере, уз сликовит приказ 88 сазвежђа, оријентацију у простору, координатне системе, тела Сунчевог система и објекте дубоког неба: маглине, звездана јата и галаксије...


Нажалост није могуће оставити коментар.

Вести и дешавања


Активности на семинарима

све вести