Отворен конкурс за суфинансирање пројеката између Србије и Кине за период 2017–2019.

Министарство просвете, науке и технолошког развоја је 1. фебруара 2017. објавило Конкурс за суфинансирање научноистраживачких и развојних пројеката између Републике Србије и Народне Републике Кине за период 2017–2019. године.

На конкурс се могу пријавити истраживачи и групе истраживача који су запослени у научно-истраживачким организацијама. Предлози морају бити поднети истовремено у обе земље, и то: пројектни предлози подносилаца из Републике Србије - Министарству просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије, а пројектни предлози подносилаца из Народне  Републике Кине – Министарству за науку и технологију Народне Републике Кине. Пројекти који буду изабрани биће заједнички финансирани.

Планирано је да 5 пројеката буде финансирано у периоду до 3 године са предвиђеним буџетом до 200.000 USD по пројекту са српске стране.

Приоритетне области устраживања за овај конкурс су: биомедицина, истраживања лекова, пољопривреда и храна, роботика, обновљиви извори енергије, науке о материјалима, машинство, заштита животне средине, информационе и комуникационе технологије.

Рок за подношење пријаве пројекта је 17. март 2017.

Комплетан текст конкурса, као и формулари за пријаву налазе се на страни
http://www.mpn.gov.rs/medjunarodna-naucna-saradnja/kina/


Нажалост није могуће оставити коментар.

Вести и дешавања


Активности на семинарима

све вести