Манифестација М3, посета ученика из Чачка, 19.05.2016.

Клуб математичара Техничке школе из Чачка ове школске године обрађује Актуарску и финансијску математику иако средњошколци не изучавају ову тему на редовној настави.

У оквиру посете Математичком факултету ученици ће од наших професора чути нешто више о овој области, а са представницима студената разговараће о студирању.

Као део манифестације Мај месец математике гости ће обићи и изложбу ЦПН-а Лица математике у холу зграде на Студентском тргу 16, где ће имати прилику и да решавају различите задатке на математичком столу.

Овогодишњи М3 представља стварна, жива лица математике широм Србије – десет најкреативнијих наставника и професора математике, изабраних на конкурсу на коме је учествовало више од 200 наставника из свих делова Републике.

Њихове добре праксе, знање и љубав према математици коју деле са својим ученицима, током овог маја биће доступне свим љубитељима знања и радозналцима кроз радионице, акције и различите поруке.

„Мај месец математике“ представља и лица десет великана који су кроз историју градили ову науку. Са идејом да покрене, заинтересује, зачуди и промени, М3 ће овога пута открити на десетине и стотине одраза највеће авантуре коју је човек икада предузео откако броји, рачуна и математички посматра свет – скривено, узбудљиво, истинско лице математике.

Током трајања М3, сви заинтересовани посетиоци имаће прилику да погледају изложбу Лица математике и математички великани у холу Математичког факултета Универзитета у Београду, али и у појединим возилима ГСП-а. Такође, део програма биће одржан у новоотвореним Научним клубовима широм Србије.

http://elementarium.cpn.rs/u-centru/lica-matematike/


Нажалост није могуће оставити коментар.

Вести и дешавања


Активности на семинарима

све вести