Семинар за рачунарство и примењену математику, 12. април 2016.

Наредни састанак Семинара биће одржан у уторак, 12. априла 2016. у сали 301ф Математичког института САНУ са почетком у 14:15 часова.

Предавач: доц. др Зорица Богдановић, Факултет организационих наука

Наслов предавања: INTERNET OF THINGS - ПРЕЗЕНТАЦИЈА СПЕЦИЈАЛНОГ БРОЈА ЧАСОПИСА FACTA UNIVERSITATIS, SERIES ELECTRONICS AND ENERGETICS

Апстракт: На предавању ће бити представљен специјални број часописа Facta Universitatis, series Electronics and Energetics, категорије М24. Овај специјални број садржи радове у области пројектовања, имплементације и примене интернета интелигентних уређаја у пословању, научним истраживањима и образовању. У припреми радова су учествовали аутори из девет земаља: Србија, САД, Аустралија, Немачка, Оман, Египат, Индија, Норвешка, Република Српска. Међу ауторима је неколико истакнутих светских стручњака, као што су Borko Furht, редовни професор Florida Atlantic универзитета у САД и директор Истраживачког центра за сарадњу индустрије и универзитета, као и San Murugesan, главни уредник часописа IEEE Professional, директор у BRITE Professional Services и професор на Western Sydney University.

Уредници специјалног броја су проф.др Маријана Деспотовић-Зракић, доц.др Зорица Богдановић и проф.др Божидар Раденковић са Факултета организационих наука, и проф.др Huansheng Ning, професор на Универзитету за науку и технологију у Пекингу и члан уређивачких одбора више IEEE часописа ( IEEE System Journal, IEEE Internet of Things Journal). Главни уредник часописа је проф.др Нинослав Стојадиновић.


Нажалост није могуће оставити коментар.

Вести и дешавања


Активности на семинарима

све вести