Изложба фотографија ART(O)PHYSICS, отварање у понедељак 20. јула

Са задовољством вас позивамо на отварање изложбе фотографија ART(O)PHYSICS у понедељак 20.јула 2015. у 18 сати у Галерији науке и технике САНУ (улаз из улице Ђуре Јакшића 2).

На свечаном отварању ће говорити дописни члан САНУ др Слободан Милосављевић – председник Савета Галерије науке и технике САНУ; дописни члан САНУ др Бранислав Јеленковић и др Љупчо Хаџиевски –
председник Националног комитета за обележавање Међународне године светлости.

Изложба траје од 20.07.2015. до 31.07.2015

О ИЗЛОЖБИ

Да ли Вас је икада интересовало како Париз изгледа у инфрацрвеном? Или како се капљица воде претвори у раскош боја?

Изложбом ART(o)Physics аутори, студенти астрофизике, настоје да публици приближе естетски привлачну страну науке која често бива занемарена.

Како аутори поседују научно образовање, били су у могућности да развију нове технике фотографисања и другачији приступ свакодневним феноменима, подсећајући нас да ништа није обично и да се лепота може наћи у различитом светлу.

Изложбу ће пратити амбијентална музика коју је за ову прлику компоновао Павле Попов, а поред тога посетиоци ће имати прилику да се фотографишу инфрацрвеном камером.

Ова изложба је део Међународне године светлости, а подржали су је Математички факултет, САНУ, Банка знања , Gecko Solutions, Центар за промоцију науке и Aigo д.о.о.

Кратак опис:
Изложба „ART(o)Physics“ се састоји од 25 илустративних панела са научним фотографијама чији су аутори  студенти астрофизике: Кристијан Обермајер (Christian Obermeier) и Саша Топић, а аутор поставке је Вања Шарковић.

Детаљније о изложби и укратко о ауторима
Позивница

У току трајања излозбе ART(o)Physics радно време Галерије науке и технике САНУ је радним данима од 12 до 20 сати, а суботом и недељом Галерија је затворена.


Нажалост није могуће оставити коментар.

Вести и дешавања


Активности на семинарима

све вести