Предавање у Институту за нуклеарне науке

Поштоване колегинице и колеге,

Позивамо вас на семинар на којем ће бити одржана два предавања са дискусијом:

"Како повећати видљивост истраживача и резултата њихових истраживања?", Милица Шевкушић и "Цитатни индекси, категоризација часописа и библиометријски индикатори" , Др Драгана Столић (детаљније).

Један од веома битних показатеља утицајности научног рада јесте цитираност. Показује се да поред квалитета научног рада на цитираност веома утиче и расположивост односно видљивост публикације на јавним сервисима и претраживачима. На овим предавањима ће бити речи о томе шта истраживачи могу, а шта неизоставно треба да ураде како се информације које о себи пласирају не би у потпуности утопиле у мору других информација. Биће речи и о условима под којим истраживач може јавно поставити свој научни рад, а да не буде у сукобу ауторским правима, затим о часописима који су суспендовани или скинути са ИСИ листе, критеријумима евалуације које објављује Thomson Reuters за часописе, о важности Хиршовог индекса (h-index)  и сл. Семинару ће присуствовати и библиотекари из Кобсона и Универзитетске библиотеке, тако да ће истраживачи имати прилику за ширу дискусију.

Семинар се одржава 2. јуна 2015. са почетком у 12ч, у свечаној сали Лабораторије за физичку хемију (050) у згради 25, бочни улаз (близу Библиотеке). Сажеци предавања су дати у прилогу.

До Института се стиже градским превозом, аутобус 307 полази са окретнице трамваја бр. 7 у  Устаничкој улици. Сиђе се код цркве у селу Винча, а одатле, 200 метара до Института - улаз на Источну капију Института.

У повратку, у 15 часова Институтски аутобуси возе до свих делова града:

1.Нови Београд (блок 45)
2.Славија и Железничка станица (преко Цветкове пијаце и Јужног булевара)
3.Земун
4.Баново Брдо
5.Карабурма и Миријево
6.Вождовац и Браће Јерковић
7.Централни (Вуков споменик, Теразије, Трг Републике, Дорћол)

Молим вас да ми потврдите долазак путем електронске поште и обавезно ПОНЕСИТЕ ЛИЧНУ КАРТУ.


Срдачан поздрав,

Бранислав Ђурашевић,
Библиотека ИНН "Винча"
Моб. тел: 064 12 31 498
bdjuras@vinca.rs

Предраг Ујић
Комисија за научну трибину ИНН "Винча"


Нажалост није могуће оставити коментар.

Вести и дешавања


Активности на семинарима

све вести