V Симпозијум - Математика и примене, 17-18. октобар 2014, Београд

Фотографије - петак 17. октобар, САНУ

Фотографије - субота 18. октобар, Факултет

Свечано отварање Симпозијума - петак 17. октобар, 10 сати, свечана сала SANU

Програм конференције

V симпозијум „МАТЕМАТИКА И ПРИМЕНЕ“ - национални скуп са међународним учешћем, одржаће се 17. и 18. октобра 2014. у организацији Математичког факултета Универзитета у Београду и Српске академије наука и уметности (САНУ).

У петак, 17. октобра, свечано отварање и предавања ће се одржати у просторијама САНУ. У суботу, 18. октобра, предавања ће се одржати у просторијама Математичког факултета, Студентски трг 16/IV.


Са задовољством Вас позивамо да узмете учешће на V Симпозијуму „Математика и примене“.

Ове године у оквиру Симпозијума обележавамо значајан јубилеј 65 година живота и 40 година научног рада професора Миодрага Матељевића.

Ова секција је посвећена обележавању 65 година живота и 40 година научног рада нашег уваженог професора Миодрага Матељевића.

Планирано је да у овој секцији излагања имају страни и домаћи математичари са којима професор сарађује.

Професор Миодраг Матељевић један је од водећих стручњака у области комплексне анализе и теорије квазиконформних и хармонијских пресликавања.

Он има велику и значајну сарадњу са многим светским математичарима. Његови научни резултати дали су велики допринос развоју модерне комплексне анализе. Важно је истаћи да професор Миодраг Матељевић има велики допринос у настави и у раду са студентима. Његови бивши студенти налазе се на важним позицијама на универзитетима широм света.

Ове године, тачније 28. новембра, професор Миодраг Матељевић пуни 65 година живота. Основни биографски подаци професора Миодрага Матељевића се могу наћи овде



Више информација може се наћи на сајту Симпозијума:
http://alas.matf.bg.ac.rs/~konferencija/

 


Нажалост није могуће оставити коментар.

Вести и дешавања


Активности на семинарима

све вести