Националне стипендије За жене у науци - успех нашег доцента др Драгане Илић

Програм L`Oréal-UNESCO "За жене у науци" постоји од 1998. године када су установљене Награде "За жене у науци", коју годишње добија пет најуспешнијих научница у свету. Партнерство L`Oréala и UNESCO-а, које је тада успостављено на заједничком уверењу да је свету потребна наука, а да су науци потребне жене, данас представља јединствени и амбициозни пројекат који за циљ има да промовише и охрабри жене које доприносе научном напретку у целом свету. Програм "За жене у науци" поред награда, обухвата и интернационалне и националне стипендије које се сваке године додељују младим научницама широм света.Током протеклих петнаест година постао је референтна тачка за међународно научно достигнуће, али и врста јавног форума и непроцењив извор мотивације, подршке и инспирације женама у области науке.


Три младе српске научнице, Драгана Илић, Јована Граховац и Александра Димитријевић, проглашене су за добитнице националних стипендија „За жене у науци“ за 2014. годину и награђене за свој изузетан научноистраживачки рад.*

Честитамо стипендисткињама, посебно нашој колегиници др Драгани Илић уз жељу да настави са преданим бављењем науком и ширењем свести о важности науке међу широм популацијом. Желимо да настави са низањем успеха, као и да јој се остали наши научници придруже у добијању признања за свој рад.

Позивамо младе научнице да се пријаве за програм стипендија за 2015. годину.

*Преузето са сајта: http://www.zeneunauci.co.rs/

Остали извори:

http://www.rts.rs/page/stories/sr/story/125/Dru%C5%A1tvo/1717099/Uru%C4%8Dene+stipendije+za+%C5%BEene+u+nauci.html

http://www.b92.net/zivot/vesti.php?yyyy=2014&mm=10&dd=08&nav_id=909244

http://wannabemagazine.com/dodeljene-stipendije-za-zene-u-nauci/


Нажалост није могуће оставити коментар.

Вести и дешавања


Активности на семинарима

све вести