Семинар за рачунарство и примењену математику, 17. јун 2014.

Наредни састанак Семинара биће одржан у уторак, 17. јуна 2014, са почетком у 14:15 часова у сали 301ф, Математичког института САНУ.

Предавач: мр Милица М. Јанковић, Електротехнички факултет

Наслов предавања: КОНЦЕПТ ВИРТУЕЛНЕ ИНСТРУМЕНТАЦИЈЕ: ПРИМЕНА У НУКЛЕАРНОЈ МЕДИЦИНИ

Садржај: Напредак рачунарских технологија и приступачност цена аквизиционог хардвера омогућили су експанзију тзв. виртуелних инструмената.

Савремени мерно-управљачки системи интегришу стандардни PC, аквизициони хардвер и апликацију дизајнирану према потребама и жељама корисника. Скоро две деценије, у Лабораторји за Биомедицинко Инжењерство и Технологије на Електротехничком факултету у Београду, развијају се виртуелни инструменти за биомедицинске примене.

Ово предавање је посвећено GammaKey систему за аквизицију, обраду и архивирање студија добијених полуаналогним гама камерама.

GammaKey систем замењује функционалност застарелих нуклеарно-медицинских рачунарских система, омогућава размену података у DICOM формату и својом отвореном архитектуром омогућава развој нових дијагностичких техника.

GammaKey систем је валидиран и евалуиран у два водећа нуклеарно-медицинска центра у Србији, Клиничком центру Србије и Клиничком центру Војводине, на преко 30 000 пацијената.

У оквиру GammaKey софтвера, имплементиране су и три специфичне анализе сцинтиграфских снимака, недоступне у сличним комерцијалним софтверима:

1) за тестирање ефикасности спленектомије,

2) за детекцију и локализацију паратироидних аденома,

3) за процену функционисања пљувачних жлезда.


Оставите ваш коментар:


(опционо)
(неће бити приказано)

Вести и дешавања


Активности на семинарима

све вести