Finale Imagine cup takmičenja za 2009.

Ekipa Matematičkog fakulteta učestvovala je u finalu Imagine cup takmičenja za 2009. i osvojila je 3. mesto. Ovaj uspeh vredan je pažnje zato što su po prvi put na ovom takmičenju studenti MF  učestvovali kao jedna ekipa u sastavu: Miloš Đurić, Aleksandar Kartelj, Miloš Kralj i Stefan Janković.

Zahvaljujući podršci Ministarstva omladine i sporta Vlade Republike Srbije Finale ovogodišnjeg Imagine cup takmičenja održano je u sali Podgorica u Palati Srbija (SIV, Palata federacije) na Novom Beogradu, u četvrtak, 21. maja 2009. godine. 

Prisutnima su se obratili ministarka omladine i sporta, Snežana Samardžić - Marković, generalni direktor kompanije Microsoft Srbija, Vladan Živanović i direktor direkcije za komercijalne poslove u Telekomu Srbija, Vladimir Lučić. 

Za učešće u nekoj od devet takmičarskih kategorija ovogodišnjeg Imagine cup -a prijavilo se preko 650 učesnika iz svih delova Srbije, što je za oko 50 procenata više od prošle godine. Time su postali deo zajednice od preko 250.000 učenika i studenata iz celog sveta koji su se prijavili za ovo takmičenje.

Tema ovogodišnjeg takmičenja, sedmog po redu, vođena je vizijom sveta u kojem tehnologija pomaže u rešavanju najtežih problema današnjice, a najveće probleme modernog sveta, definisale su Ujedinjene Nacije kao Milenijumske ciljeve razvoja. Nacionalna finala u najprestižnijoj kategoriji „Dizajn softvera“ održavaju se lokalno u više od 60 zemalja, dok se pobednici u ostalim kategorijama biraju putem Interneta.

Upravo u ovoj kategoriji tim iz Srbije je pre dve godine ušao među najboljih šest u svetu, a to je samo delić uspeha koji su do sada na svetskim finalima Imagine cup -a ostvarili timovi iz Srbije.

Svetsko finale Imagine cup -a 2009. biće održano od 3. do 7. jula u Kairu, Egipat.  

Čestitamo našim studentima na ovom uspehu i želimo da ekipa Matematičkog fakulteta u budućnosti osvoji i prestižno prvo mesto!



  • Aleks
  • 22. Maj,  2009

Čestitke kolegama na postignutom uspehu!

Свака част!

Ostavite vaš komentar:


(opciono)
(nece biti prikazano)