Predavanje u SANU: Miodrag Mateljević, 60 godina života i 34 godine rada u kompleksnoj analizi, 29.5. 2009.

Predavanje će biti održano u okviru seminara ODELjENjA ZA MATEMATIKU, SANU, u petak, 29.5. sa početkom u 13:30  (sala 2).

U prvom  delu  saopštenja govoriće se o  zajedničkim rezultatima Miodraga Mateljevića i  njegovih brojnih koautora (Pavlović, Jevtić, Marković, Božin, Lakić, Kalaj, Anić, Knežević, Gutman,  Arsenović,  Manojlović, Vuorinen)  i radu Seminara za Analizu. Rešeno  je nekoliko značajnih otvorenih problema uključujući  nekoliko problema o ekstremalnim preslikavanjima koji su  bili  otvoreni oko 60 godina.

Drugi deo   saopštenja odnosi se  na  harmonijska i kvazikonformna  preslikavanja, koja se od 1998. godine intezivno izučavaju. U  ovoj  oblasti  u Beogradu su dobijeni značajni rezultati.

Po završetku predavanja pozivamo posetioce na druženje uz koktel na
Matematičkom fakultetu (zbornica, 4. sprat).



Iskrene čestitke kolegi Mateljeviću za njegovih (mladih) 60 godina i za dostignuća u oblasti Kompleksne Analize od Branka Bogdanića! Puno pozdrava svima iz Generacije 72 koji rade na PMF-u. Duletu Tesiću, Miroljubu Jeftiću, Desi Radulović, Dušku Vitasu (kao i onima koje sam zaboravio) sa druge strane okeana! I, kada već govorimo o Kompleksnoj Analizi red je da se setimo i Prof. Vojina Dajovića...

Искрене честитке колеги М. Матељевићу на овом красном јубилеју! Жао ми је што сам тренутно ван Србије, те предавању нисам могао прусуствовати. Александар Ивић

Ostavite vaš komentar:


(opciono)
(nece biti prikazano)