Matematički fakultet i IBM potpisali sporazum o saradnji

Dekan Matematičkog fakulteta, prof. dr Miodrag Mateljević, i direktor IBM Srbija, Crna Gora i Makedonija, Miloš Đurković, potpisali su u utorak, 19. maja 2009. godine, petogodišnji sporazum o saradnji (Document of Understanding).

Ovim sporazumom Matematički fakultet postaje član programa IBM Akademske inicijative (http://www.ibm.com/university/academicinitiative) koja fakultetskom osoblju omogućava kontinuirano usavršavanje plana i programa predmeta, besplatne najnovije alate i softvere, mogućnost povezivanja sa IBM ekspertima i rada na zajedničkim projektima, besplatnu literaturu, tutorijale, white papers, članke, obuke, radionice i mnoge druge mogućnosti predviđene ovim programom.

Studenti dobijaju mogućnost besplatnog pristupa IBM proizvodima, najnovijim istraživanjima i tehnologijama, učestvovanja na takmičenjima i drugim događajima, sertifikacije, kao i da postanu deo baze stručnog tima kojoj imaju pristup IBM partneri i korisnici.

- Potpisani sporazum deo je naše strategije koja će studentima u Srbiji omogućiti lak pristup najnovijim IBM proizvodima i rešenjima. Ovo je samo jedan u nizu sporazuma koji je IBM potpisao sa fakultetima i raduje nas što vidimo da naše naučne ustanove prepoznaju potrebu da podrže inicijative koje omogućavaju studentima iz naše zemlje da steknu veštine koje će im biti potrebne za karijere u mutidisciplinarnim oblastima. Takođe je neophodno naglasiti da nameravamo da angažujemo studente za našu praktičnu obuku, čime ćemo nastaviti da investiramo u neophodno obrazovanje mladih ljudi - rekao je Miloš Đurković, generalni direktor IBM u Srbiji.Svaka cast!!!

  • Senad
  • 26. Maj,  2009

Bilo bi lepo da se organizuje neka letnja skola od strane fakulteta.

лепе вести нема шта :)))))

Bice lepo ako se iskoristi ta \"mogucnost povezivanja sa IBM ekspertima i rada na zajednickim projektima\". Do tada se ne treba previse radovati...

Ostavite vaš komentar:


(opciono)
(nece biti prikazano)Vesti i dešavanja

Aktivnosti na seminarima

sve vesti