Matematički fakultet na Festivalu Nauke, 3-5. decembar 2010.

Festival Nauke je manifestacija koja uspostavlja komunikaciju između javnosti i naučnih institucija, koje retko imaju priliku da široj publici predstave i objasne značaj naučnih dostignuća za naš svakodnevni život.

Matematički fakultet će zajedno sa Fakultetom bezbednosti, učestvovati na Festivalu nauke, 3-5 decembra 2010. Studenti oba fakulteta će kroz interaktivnu postavku predstaviti zajednički projekat "Baza za pretraživanje podataka o terorizmu i organizovanom kriminalu: TOC search".

Postavka "TOC search" projekta biće izložena na jednoj od 3 lokacije Festivala nauke, u zgradi bivšeg "Kluza", Masarikova 4.

Postavke će biti predstavljena pod nazivom: "Da li je vaša mama terororista?"

Kraći opis postavke:

Tim Matematičkog fakulteta i Fakulteta bezbednosti u Beogradu potrudio se da na pitanje iz naslova pruži adektvatan odgovor! Spojem potpuno različitih disciplina, kao što su bezbednost i matematika, nastala je baza za pretraživanje podataka o terorizmu i organizovanom kriminalu – TOC search. Ovaj jedinstven i javno dostupan internet servis omogućava korisnicima da u samo tri koraka provere da li je određena osoba pod sumnjom da je povezana s terorizmom ili organizovanim kriminalom. Servis http://www.tocsearch.com pokazao se kao veoma jednostavan i efikasan dodatni alat za poboljšanje mera bezbednosti na Olimpijskim igrama u Pekingu 2008. i na Svetskoj izložbi u Kini 2010. http://www.festivalnauke.org/2010/rs/category-presentations/005.html

Više detalja o Festivalu nauke može se naći na

http://www.festivalnauke.org/



Ostavite vaš komentar:


(opciono)
(nece biti prikazano)