Javni poziv za dodelu stipendija studentima doktorskih akademskih studija 

Ministarstvo  nauke, tehnološkog razvoja i inovacija je 25. januara 2023. objavilo Javni poziv za učešće u sredstvima Ministarstva za 2023. godinu za 14 programskih aktivnosti iz oblasti nauke.
 
https://nitra.gov.rs/vest/1220/objavljen-javni-poziv-za-ucesce-u-sredstvima-u-2023-godini.php
 
U okviru ovog javnog poziva objavljen je i 23. Javni poziv za dodelu stipendija studentima doktorskih akademskih studija na visokoškolskim ustanovama čiji je osnivač Republika Srbija, koji se uključuju u rad akreditovanih naučnoistraživačkih organizacija čiji je osnivač Republika Srbija, autonomna pokrajina ili jedinica lokalne samouprave (programska aktivnost pod rednim brojem 1).
 
Ministarstvo dodeljuje ukupno do 200 stipendija za više naučnih oblasti, između ostalih za matematiku, kompjuterske nauke i mehaniku (do 8 stipendija) i geonauke i astronomiju (do 6 stipendija).
 
Javni poziv za stipendiranje doktoranada otvoren je do 24. februara.2023. godine. Kriterijumi, uputstvo i obrasci za prijavu, kao i ostale relevantne informacije mogu se naći na stranici
 
https://nitra.gov.rs/tekst/sr/910/javni-poziv-za-ucesce-u-sredstvima-u-2023-godini.phpNažalost nije moguće ostaviti komentar.