Seminar iz veštačke inteligencije, 1. jun 2022.

Naredni sastanak Seminara biće održan onlajn u sredu, 1. juna 2022, od 19-20 časova.

Predavač: Prof. Dragan Doder, Utrecht University Netherlands

Naslov predavanja: GRADUALNE SEMANTIKE ZA TEŽINSKE GRAFOVE AUGMENTACIJE

Apstrakt:
Formalna argumentacija je oblast simboličke veštačke inteligencije koja se koristi za rešavanje različitih problema, uključujući donošenje odluka, rasuđivanje sa nepotpunim informacijama i klasifikaciju. Najpopularniji formalizam argumentacije je običan usmereni graf, u kome čvorovi predstavljaju argumente, a ivice predstavljaju napade između argumenata. Gradualna semantika je metod evaluacije snage argumenata u grafovima, čiji je cilj da svakom argumentu dodeli numeričku vrednost koja predstavlja njegovu snagu. U ovom izlaganju, predstaviću opšti pristup za definisanje gradualnih semantika za težinske grafove. Pokazaću da se većina postojećih gradualnih semantika može definisati korišćenjem ovog pristupa, kao i da se on može koristiti za konstruisanje nekoliko novih semantika. Pristup će takođe biti analiziran u odnosu na skup principa iz literature.

U predavanju će biti izloženi neki rezultati iz sledećih radova:
[1] Leila Amgoud, Dragan Doder, Srdjan Vesic: Evaluation of argument strength in attack graphs: Foundations and semantics. Artif. Intell. 302: 103607 (2022)
[2] Leila Amgoud, Dragan Doder: Gradual Semantics Accounting for Varied-Strength Attacks. AAMAS 2019: 1270-1278
[3] Leila Amgoud, Jonathan Ben-Naim, Dragan Doder, Srdjan Vesic: Acceptability Semantics for Weighted Argumentation Frameworks. IJCAI 2017: 56-62

Napomena: Registraciona forma za učešće je dostupna na linku:
https://miteam.mi.sanu.ac.rs/asset/CW5nJWDSEZDj7p32p

Ukoliko želite samo da pratite predavanje bez mogućnosti aktivnog učešća, prenos je dostupan na linku:
https://miteam.mi.sanu.ac.rs/asset/4LNW8WtML7rLKojoz



Nažalost nije moguće ostaviti komentar.