Ekipe studenata Matematičkog fakulteta najbolje na ukupnom plasmanu na Primatijadi 2022.

Na ovogodišnjoj Primatijadi, sportsko-naučnog takmičenja Prirodno-matematičkih fakulteta balkanskih zemalja održanog u Budvi, studenti Matematičkog fakulteta bili su najbolji u konačnom plasmanu i osvojili su brojne medalje. To je bilo šest nezaboravnih dana punih borbe, timskog takmičarskog duha i lepog druženja.

Plasman Matematičkog fakulteta ženskom delu takmičenja je sledeći:

Prvo mesto: košarka, odbojka i stoni tenis;
Drugo mesto: fudbal i šah;
Treće mesto: rukomet.

Plasman Matematičkog fakulteta u muškom delu takmičenja je sledeći:

Prvo mesto: košarka, šah i stoni tenis;
Drugo mesto: odbojka;
Treće mesto: rukomet i fudbal.

Što se tiče naučnih radova, studenti sa Matematičkog fakulteta bili su prvoplasirani.

Pored Matematičkog fakulteta, učestvovale su i kolege i iz drugih gradova i regiona koji su se nekad borili protiv nas, a nekad i navijali: PMF Kragujevac, PMF Podgorica, PMF Banja Luka, PMF Kosovska Mitrovica, PMF Skoplje i Biološki, kao i Geografski i Fizički fakulteti iz Beograda.


VIŠE O PRIMATIJADI

Primatijada je događaj koji se održava jednom godišnje već četrdeset šest godina unazad i uspešno okuplja svake godine izmedju hiljadu i hiljadu i po učesnika.

Glavni ciljevi Primatijade su razmena iskustava među studentima različitih zemalja, kao i prezentovanje naučnih radova. Što se tiče sportskog dela takmičenja, postoje kategorije u fudbalu, rukometu, košarci, odbojci, šahu, stonom tenisu itd. Sa druge strane,  naučni deo podeljen je na oblasti fizike, hemije, matematike, informatike, biologije i geografije.

Fotografije možete pogledati ovde.



Nažalost nije moguće ostaviti komentar.