Poziv za obavljanje letnje prakse u okviru Narodne banke Srbije

Narodna banka Srbije tradicionalno organizuje praksu kako bi studentima približila rad centralne banke kao institucije od čijeg poslovanja zavisi stabilnost finansijskog sistema i kako bi ih upoznala s raznovrsnim funkcijama koje obavlja. Pored toga, studenti će imati priliku da u praksi primene teorijska znanja i steknu poslovno iskustvo u oblasti centralnog bankarstva.

Praksa će se obavljati od 1. jula do 31. avgusta 2021. godine, a namenjena je  studentima treće, četvrte ili pete godine studija koji studiraju na visokoškolskim ustanovama akreditovanim od strane Кomisije za akreditaciju i proveru kvaliteta, a koji će završetkom studija ostvariti najmanje 240, odnosno 300 ESPB bodova.

Ukoliko želite da steknete praktična stručna znanja i iskustvo, a motivisani ste da se kroz dvomesečnu praksu i osmočasovno radno vreme neposredno upoznate s poslovanjem Narodne banke Srbije, potrebno je da Direkciji za ljudske resurse i organizaciona pitanja putem imejla letnja.praksa@nbs.rs ili poštom, odnosno lično na adresu Beograd, Кralja Petra 12, s naznakom „Za letnju praksu“, dostavite sledeće:

  • biografiju i motivaciono pismo,
  • originalno uverenje, odnosno potvrdu visokoškolske ustanove s podacima o godini studija i prosečnoj oceni, odnosno uspehu ostvarenom u toku studija (prevedenu na srpski jezik, za studente iz inostranstva) – ne stariju od mesec dana,
  • uverenje o državljanstvu Republike Srbije.

Rok za prijavljivanje je 21. maj 2021. godine, nakon čega će biti organizovana selekcija prijavljenih kandidata koji ispunjavaju osnovne uslove.

Više informacija možete pronaći u okviru dokumenta Poziv za obavljanje letnje prakse 2021.



Nažalost nije moguće ostaviti komentar.