Seminar za računarstvo i primenjenu matematiku, 15. decembar 2020.

Naredni sastanak Seminara biće održan u utorak, 15. decembra 2020, u sali 301f Matematičkog instituta SANU sa početkom u 14:15.

Predavač: Tatjana Davidović i studenti, Matematički institut SANU

Naslov predavanja: IZVEŠTAJ SA LETNjE PRAKSE

Apstrakt:
Rezime: Matematički institut SANU je ove godine prvi put organizovao letnju praksu za studente redovnih i master studija. Na temu metaheuristike za optimizacione probleme, javilo se 9 kandidata. Uglavnom studenti III i IV godine Matematičkog fakulteta Univerziteta u Beogradu i dva master studenta sa Prirodno-matematičkog fakulteta Univerziteta u Nišu. Dva kandidata su odmah odustala, a preostalih 7 podelila sam u grupe. Rad se odvijao on-line, kroz redovne nedeljne sastanke. Veliku podršku dobila sam od svojih koleginica, Tatjane Jakšić-Krüger i Nataše Milosavljević i od kolega akademika Dragoša Cvetkovića i Dragana Uroševića koji su se uključili u rad sa studentima i pomogli mi da svi prijavljeni studenti dobiju adekvatan tretman. Na ovom sastanku seminara biće prikazano šta su studenti radili u okviru prakse i kakve rezultate su postigli.

Napomena:
Zbog trenutne epidemiološke situacije, maksimalnan broj slušalaca u sali je pet (uključujući predavača i organizatore seminara). Predavanja se mogu pratiti na daljinu preko linka
https://miteam.mi.sanu.ac.rs/asset/YoqHWKALRkRTbK9So
ukoliko predavač da svoju saglasnost.



Nažalost nije moguće ostaviti komentar.