Sastanak tima projekta Qlab Matematičkog fakulteta i prijem novih članova, 3. jun 2010.

Detaljnije:

Projekat Qlab Matematičkog fakulteta ima za cilj razvoj nekomercijalnog softvera otvorenog koda (open source) koji bi služio kao alternativa komercijalnom softverskom paketu Matlab. Projekat realizuje studenski tim Matematičkog fakulteta, uz rukovodstvo i podršku profesora Matematičkog fakulteta i stručnjaka iz Microsoft-a Srbija.

Ideja je da se kroz Qlab projekat iskoriste svi potencijali studenata Matematičkog fakulteta, kako studenata računarskih smerova i modula, tako i studenata studijskog programa Matematika (teorijska, primenjena matematika, profesor matematike i računarstva,...). Nakon prezentacija Qlab projekta na naučno stručnom skupu Informatika 2010. (http://www.dis.org.rs/www2/index.html) i Simpozijumu "Matematika i primene"(http://alas.matf.bg.ac.rs/~konferencija/), dosta studenata Matematičkog fakulteta se zainteresovalo za projekat, sa željom da se pridruže Qlab timu i učestvuje u razvoju ovog softvera otvorenog koda.

Pozivamo sve zainteresovane studente koji žele da učestvuju u stvaranju Qlab-a da nam se pridruže na sastanku Qlab tima koji će se održati u četvrtak, 3. juna u 17h u JAGIĆEVOJ (sala Jag2). Planiramo da na sastanku formiramo podtimove projekta.

Podtimovi su:

1. Razvojni tim - Developpment (studenti studijskog program Informatika i modula Računarstvo i informatika)

2. Matematička izračunavanja - Base mathematical Calculation (studenti modula Računarstvo i informatika, Teorijska matematika i primene i Primenjena matematika)

3. Testiranje -Testing (studenti svih stududijskih programa i modula)

4. Pomoć - Help (studenti modula Profesor matematike i računarstva)

Više detalja o Qlab-u možete naći ovde.
Dodatna pitanja možete postaviti na qlabmatf@live.com.



Ostavite vaš komentar:


(opciono)
(nece biti prikazano)