Poseta ministra prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladena Šarčevića Matematičkom fakultetu

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević, povodom nove akademske godine, obišao je 1. oktobra 2020. godine Matematički fakultet Univerziteta u Beogradu. Tom prilikom je  poželeo brucošima srećno studiranje i novi životni početak.

Poslednjih godina Matematički fakultet jedan od najboljih u zemlji i zahvaljujući uspesima svojih studenata je „rame uz rame“ sa prestižnim fakultetima sveta, Rusije, Kine, rekao je ministar Šarčević .

Ministar Šarčević je istakao da je u poslednjih nekoliko godina postajemo ozbiljna informatička zemlja.

Ovaj fakultet pruža zaposlenje odmah, imaćete ponude već za vreme studiranja, rekao je Šarčević studentima ispred zgrade Matematičkog fakulteta. On je dodao da je neophodno pojačati afirmativne mere kako bi studenti upisivali nastavnička zanimanja i da je to jako važno kako bi pedagoški rad, po standardu i drugim stvarima, bio vrednovan kao onaj u kompanijama.

Prema rečima ministra, ono što je novo i što čeka studente u novoj godini jesu preventivne mere, pripremane zajednički sa medicinskom delom Kriznog štaba, predstavnicima visokoškolskih ustanova i studentskih tela.

Veoma je važna bezbednost studenata, nastavnika i njihovih porodica. Moraju se uvažavati posebnosti svake vrste studijskog programa i te mere moraju biti prilagođene uslovima studija. Ono što je zajedničko je da će brucošima biti posvećena veća pažnja i što je moguće više organizovati nastavu uživo, prateći i epidemiološke mere. Želimo da praktični delovi studija budu „uživo“ a teoretski više „onlajn“, naveo je ministar.

On je pozvao studente da poštuju mere zdravstvene struke, drže distancu, paze na higijenu i poštuju sva epidemiološka pravila.

Ministar je podsetio i na nove master programe u okviru projekta Master 4.0 koje pružaju nove mogućnosti studentima.

Studentima se obratio i dekan fakulteta prof. dr Zoran Rakić kazavši kako se nada da su studenti upisani na matematiku izabrali „pravu struku“.

Fakultet ima veliku tradiciju i kvalitet. On je težak i da biste ga završili morate ozbiljno da radite. Kasnije, obično nema problema sa zaposlenjem i uglavnom plate koje dobijate su visoke jer većina studenata završava u IT sektoru, kazao je dekan Rakić, dodajući da je matematika jedan univerzalni jezik. On je poželeo uspeh svim studentima, uz napomenu da je po prvi put u istoriji fakulteta organizovan napolju, zbog poštovanja epidemioloških mera.

Studentima su se obratili i prof. dr Nebojša Ikodinović, prodekan za nastavu, prodekan za akreditaciju, organizaciju tekućih poslova i doktorske studije prof. dr Miljan Knežević, kao i predstavnik studenata Milenko Jovanović.

Galerija



Nažalost nije moguće ostaviti komentar.