Polaganje ispita nakon ukidanja vanrednog stanja

1) Predispitne obaveze su ukinute na svim predmetima, počev od 15. 3. 2020. godine. Ukoliko je bilo predispitnih obaveza pre uvođenja vanrednog stanja, osvojeni poeni biće uračunati u ukupan broj poena.

2) Odluka o ukidanju predispitnih obaveza odnosi se samo na predmete iz prolećnog semestra, za koje nije bilo predispitnih obaveza pre uvođenja vanrednog stanja, i shodno tome samo za ove predmete u ispitnom roku biće omogućeno ostvarivanje 100 poena.

3) Ukoliko se ispit za predmet iz prolećnog semestra sastoji iz više delova, svaki položeni deo u jednom ispitnom roku priznaje se i u ostalim ispitnim rokovima do kraja školske godine. Položeni deo ispita važi bez obzira na polaganje ostalih delova ispita. Student koji položi jedan deo ispita, ostale delove može polagati više puta, u različitim ispitnim rokovima. Ukoliko student položi jedan deo ispita i u narednom ispitnom roku ponovo izađe na polaganje istog dela (jer npr. nije zadovoljan prethodnim rezultatom), prethodni poeni se poništavaju i uzima se u obzir samo poslednji rezultat.

4) Prvi ispitni rok treba očekivati početkom juna. Raspored održavanja ispita biće naknadno objavljen. Iako će organizacija ispita zavisiti od restriktivnih mera koje budu na snazi nakon ukidanja vanrednog stanja, ne očekuju se značajne izmene uobičajenog kalendara održavanja ispitnih rokova.Ostavite vaš komentar:


(opciono)
(nece biti prikazano)