Proslavite sa nama 14. mart, Međunarodni dan matematike!

Da li znate da se na Matematičkom fakultetu možete školovati za neka od najperspektivnijih zanimanja, posmatrano u globalnim okvirima?

Prema podacima sa sajta https://www.careercast.com/jobs-rated/2019-jobs-rated-report, na listi prvih 20 najpoželjnijih zanimanja nalaze se:
1. Data Scientist
2. Statistician
8. Mathematician
9. Operations Research Analyst
10. Actuary
11. Software Developer
16. Web Developer
17. Application Software Developer

Dobro došli na Matematički fakultet!

Povodom Međunarodnog dana matematike (https://www.idm314.org) pripremili smo zadatke i vredne nagrade za rešavaoce. Detaljne informacije možete pronaći u nastavku ...   


Zadaci za učenike 1. i 2. razreda srednjih škola

Zadaci za učenike 3. i 4. razreda srednjih škola

Svaki zadatak vredi po 20 poena. Uspeh rešavaoca biće određen kao zbir poena dobijenih za četiri najbolje urađena zadatka. Možete nam slati rešenja svih zadataka. Mi ćemo sve pažljivo pregledati i uzeti u obzir poene za četiri najbolje urađena zadatka. Možete nam poslati i rešenja za manje od četiri zadatka, i vaš uspeh će biti zbir poena osvojenih na tim zadacima. Važno je samo da sva rešenja koja pošaljete budu u jednom PDF dokumentu nazvanom ime_prezime.pdf

PDF dokument sa detaljnim rešenjima zadataka poslati na adresu danmatematike@matf.bg.ac.rs. U poruci obavezno napisati ime i prezime, razred i odeljenje, naziv škole, adresu škole i mesto, kao i broj telefona i adresu stanovanja. Rešenja slati do 31. marta. 2020. u ponoć.

Rešenja koja ne ispunjavaju navedene uslove neće biti uzeta u obzir.

Jedinstvena lista nagrađenih učenika biće objavljena 8. 4. 2020. godine. Najuspešnije rešavaoce nagradićemo vrednim nagradama: tablet sa SIM karticom, slušalice, eksterni SSD disk, fleš-memorije 64, prenosne baterije ... Zbog ograničenog broja nagrada, u slučaju da više rešavalaca ima isti broj poena, biće uzeti u obzir i neki dodatni kriterijumi (kao što su kreativnost, preciznost obrazloženja, ukupan broj rešenih zadataka i sl.) Nagrade mogu biti dodeljene samo učenicima srednjih škola u Republici Srbiji.Ostavite vaš komentar:


(opciono)
(nece biti prikazano)