Simpozijum 'MATEMATIKA I PRIMENE' - osvrt 30 godina unazad, 28-29. maja 2010.

Matematički fakultet Univerziteta u Beogradu organizuje Simpozijum pod nazivom  'MATEMATIKA I PRIMENE - osvrt 30 godina unazad', koji će se održati u petak  28. maja i subotu  29. maja 2010. godine.

Skup će biti posvećen kako istorijatu matematike, tako i savremenim naučnim radovima naših istaknutih naučnika, akademika, profesora i studenata, ali i unapređenju nastave matematike i informatike u osnovnim i srednjim školama.

Planirano je da se dvodnevni naučni skup održi na Matematičkom fakultetu, u zgradi na Studentskom trgu 16, i odvijaće se u  4 sekcije:

  •  Matematika i primene - osvrt unazad
  •  Matematika i primene - danas,     
  •  Matematika i informatika u obrazovanju
  •  Naučnoistraživački rad studenata.

Predvidjeno je da izlaganja u okviru svake sekcije traju po 20 minuta. U toku skupa učesnicima i posetiocima biće omogućeno da postavljaju pitanja i iznose mišljenja.

Jedan od osnovnih ciljeva ovog simpozijuma jeste da okupi najuticajnije i najcenjenije članove matematičke naučne zajednice danas, posebno one koji su sarađivali sa Matematičkim fakultetom tokom poslednjih decenija, ali i poboljšanje i unapređivanje nauke i nastave matematike i informatike i njihovog položaja u savremenom društvu uz sagledavanje postojećih i otvaranje novih mogućnosti primene matematike u drugim naučnim i tehničkim oblastima.

Verujemo da će ovaj naučni skup biti zanimljiv kako istaknutim naučnicima, profesorima, prosvetnim radnicima, tako i studentima, kao i svima ostalima u struci i da će im poslužiti kao podstrek za obnavljanje postojećih i sticanje i implementaciju novih znanja.

Dobrodošli su svi matematičari, studenti, ljubitelji matematike i prijatelji Matematičkog fakulteta.

Detalje o skupu, kao i prijavu, možete naći na adresi:
http://alas.matf.bg.ac.rs/~konferencija/



Ostavite vaš komentar:


(opciono)
(nece biti prikazano)