Raspisan konkurs za dodelu stipendija za studente Matematičkog fakulteta studijskog programa Matematika, modul Profesor matematike i računarstva, prijava od 18. do 30. novembra 2019.

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja raspisalo je Кonkurs za dodelu 250 studentskih stipendija za studente druge i treće godine studija prvog stepena na više studijskih programa koji školuju studente za trenutno deficitarna zanimanja. Između ostalih, konkurs je otvoren i za studente Matematičkog fakulteta studijskog programa Matematika, modul Profesor matematike i računarstva.

Dodatni uslovi Кonkursa uključuju da su kandidati:

- upisani prvi put u tekućoj školskoj godini na drugu ili treću godinu studija prvog stepena,
- finansirani iz budžeta Republike Srbije,
- van radnog odnosa,
- državljani Republike Srbije i imaju prebivalište na teritoriji Republike Srbije,
- postigli maksimalnu efikasnost tokom studiranja (nisu gubili nijednu godinu, imaju položene sve ispite iz prethodnih godina studija i prosečnu ocenu najmanje 7,50).

Кonkurs je otvoren od 18. do 30. novembra 2019. godine, a prijave se podnose Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, na adresu Nemanjina 22-26, sa naznakom: "Stipendije za nedostajuća zanimanja", a skeniranu dokumentaciju treba proslediti i elektronskom poštom, na adresu: inicijalnoobrazovanje@mpn.gov.rs.

Više detalja o uslovima za prijavu na Konkurs, potrebnim dokumentima i konkursnim obrascima, kriterijumima i postupku izbora kao i načinu isplate stipendija možete pročitati na sajtu Ministarstva prosvete nauke i tehnološkog razvoja, na stranici http://www.mpn.gov.rs/stipendije-mpntr/



Nažalost nije moguće ostaviti komentar.