10th Mathematical Physics Meeting: School and Conference on Modern Mathematical Physics, 9-14. septembar 2019.

Međunarodni naučni skup "10th Mathematical Physics Meeting: School and Conference on Modern Mathematical Physics - MPHYS10" biće održan od 9. do 14. septembra 2019. godine u Beogradu. Glavni organizator je Institut za fiziku u Beogradu, a Matematički fakultet je jedan od suorganizatora skupa. Skup pokriva širok spektar tema, pre svega teme orijentisane ka novim doprinosima u kosmologiji, klasičnoj i kvantnoj gravitaciji, kvantnoj teoriji polja, teoriji struna i ostale teme iz savremene matematičke fizike. Mnoga od predavanja u većoj ili manjoj meri sadrže geometriju.

Ovaj skup je 10. po redu i time jubilarni. Na skupu učestvuje veći broj svetski poznatih predavača, među kojima je i prof. Aleksej Starobinski, jedan od vodećih naučnika za kosmologiju rane Vasione i ovogodišnji dobitnik ICTP Dirakove medalje za doprinose kosmologiji i teoriji inflacije.

Svečano otvaranje i prvi dan održavanja skupa biće u ponedeljak, 9. septembra, od 10 časova, u velikoj sali SANU. Počev od drugog dana skupa, predavanja će se održavati u sali na 1. spratu MI SANU.

Detaljne informacije o MPHYS10 skupu može se naći na stranici http://www.mphys10.ipb.ac.rs, gde se nalazi i detaljan program predavanja.



Nažalost nije moguće ostaviti komentar.