Interdisciplinarna Peta NoR-CEL konferencija, 25-27. avgust 2020, Univerzitet Sent Endrjus, Škotska

Interdisciplinarna Peta NoR-CEL konferencija, pod nazivom "How did it all begin?", biće održana od 25-27. avgusta 2020. na Univerzitetu Sent Endrjus u Škotskoj (http://www.nor-cel.com/2020-conference-.html).

Proučavanje osnova nastanka i evolucije života zahteva interdisciplinarni pristup, tako da pored fizike, hemije i biologije mora biti uključen i niz drugih nauka. Postoji izvesno oslanjanje na astrobiologiju, ali deo odgovora mogu dati naučnici koji nisu nužno uključeni u ovu oblast, na primer, naučnici koji rade na medicinskoj virologiji, ekološkim studijama, svemirskim istraživanjima paleontologiji, kao i oni koji dolaze iz matematičkih ili filozofskih disciplina.

Trenutno se razvijaju svemirski teleskopi i nanotehnologije pomoću kojih se očekuju otkrića  biosignatura života izvan našeg Sunčevog sistema, pa čak i naše Galaksije u relativno skoroj budućnosti. Peta NoR-CEL konferencija je još jedna prilika za objedinjavanje znanja  o ovom važnom pitanju putem naučnih izlaganja, diskusija i debata.

Poster konferencije



Nažalost nije moguće ostaviti komentar.