Otvoren konkurs za projekte iz programa "Pavle Savić" bilateralne naučne saradnje između Francuske i Srbije za period 2020-2021.

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srbije, Ministarstvo za Evropu i spoljne poslove i Ministarstvo visokog obrazovanja, istraživanja i inovacija Francuske, u saradnji sa Francuskim institutom u Srbiji raspisalo je konkurs za projekte iz programa "Pavle Savić" bilateralne naučne saradnje između Francuske i Srbije za period 2020-2021.

Cilj ovog dvogodišnjeg programa je da u obe zemlje razvije naučnu i tehničku saradnju na visokom nivou sa posebnim naglaskom na uspostavljanje novih partnerstava kao i uključivanje mladih istraživača u projekte. Programom su obuhvaćene sve naučne oblasti, a finansiranje se isključivo odnosi na pokrivanje troškova vezanih za mobilnost istraživača angažovnih na zajedničkom projektu. Ovaj program od svog početka igra važnu ulogu u razvijanju naučnih partenrstava na višem nivou, naročito u okviru projekata koje finansira Evropska unija, a omogućava i edukaciju mladih istraživača. Od 2003. godine, više od 130 istraživačkih projekata dobilo je podršku i koristilo finansijsku pomoć u okviru ovog programa.

Aplikacija za podnošenje prijava je dostupna na sledećim sajtovima:

- za timove iz Francuske: https://www.campusfrance.org/fr/savic
- za timove iz Srbije: http://www.mpn.gov.rs/medjunarodna-naucna-saradnja/bilateralna-saradnja-sa-francuskom/

Krajnji rok za podnošenje prijave je 3. jun 2019, a objavljivanje rezultata konkursa je planirano u decembru 2019. Početak projekata  koji dobiju podršku je januar 2020, a završetak decembar 2021.

Kontakt osoba u Francuskom institutu: Vesna Adamović (vesna.adamovic@institutfrancais.rs)



Nažalost nije moguće ostaviti komentar.