Ozvaničena saradnja Univerziteta Đao Tong iz Šangaja sa Univerzitetom u Beogradu u oblasti matematike, fizike, poljoprivrede i menadžmenta

Sporazum o saradnji između Univerziteta Đao Tong iz Šangaja sa Univerzitetom u Beogradu, Novom sadu i Nišu potpisan je 4. decembra 2018. u Srpskoj akademiji nauka i umetnosti.

Univerzitet Đao Tong u Šangaju, osnovan 1896. godine, jedan je od najprestižnijih u Narodnoj Republici Kini i visoko je pozicioniran na svetskim rang listama univerziteta. Ovaj univerzitet sprovodi akademske programe i na engleskom jeziku.

Potpisani sporazum uspostavlja institucionalne okvire za sprovođenje obostrane akademske i naučne razmene između univerziteta potpisnika, a uz finansijsku i organizacionu podršku Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Đao Tong Univerziteta.

Univerzitet Đao Tong će razmenjivati studente u trajanju do jednog semestra sa univerzitetima u Beogradu, Novom Sadu i Nišu. Obostrana razmena će se pre svega odnositi na studijske programe osnovnih studija iz oblasti matematike, fizike, poljoprivrede i menadžmenta, uz mogućnost proširivanja saradnje i na druge akademske oblasti u budućnosti.

Razmene studenata sprovodiće se u sklopu programa akademske mobilnosti, u okviru koga će se vršiti i priznavanje bodova stečenih tokom mobilnosti. Sporazumom je predviđeno i obostrano finansiranje troškove ishrane i smeštaja studenata koji će biti na razmeni u Srbiji i Kini.

http://www.mpn.gov.rs/ozvanicena-saradnja-univerziteta-u-beogradu-nisu-i-novom-sadu-sa-univerzitetom-djao-tong-iz-sangaja/



Nažalost nije moguće ostaviti komentar.