Seminar za računarstvo i primenjenu matematiku, 5. decembar 2017.

Naredni sastanak Seminara biće održan u utorak, 5. decembra 2017. u sali 301f Matematičkog instituta SANU sa početkom u 14:15 časova.

Predavač: Emilija Kisić, Visoka škola elektrotehnike i računarstva strukovnih studija u Beogradu

Naslov predavanja: PRIMENA T2 KONTROLNIH DIJAGRAMA I SKRIVENIH MARKOVLjEVIH MODELA NA PREDIKTIVNO ODRŽAVANjE TEHNIČKIH SISTEMA

Apstrakt:
Na ovom predavanju biće prikazana inovativna tehnika prediktivnog održavanja sa ciljem isticanja prednosti prediktivnog održavanja u odnosu na planirano održavanje. Predloženi algoritam primenjen je na konkretan problem koji se javlja planiranim održavanjem udarnih ploča mlinova koje melju ugalj u podsistemu za mlevenje uglja u termoelektrani “TEKO”, Kostolac, Srbija. Planiranim održavanjem predviđa se zamena udarnih ploča nakon određenog broja radnih sati, međutim u zavisnosti od kvaliteta uglja i same udarne ploče ova zamena je nekad potrebna ranije ili kasnije. Posledice ovakvog održavanja su veliki materijalni gubici koji nastaju zbog čestog prevremenog zaustavljanja celog podsistema za mlevenje uglja, kao i mogućnost da otkaz nastupi pre zamene. Inovativnost predloženog algoritma zasniva se na izboru tehnike prognoze otkaza. Primenom predložene metode dobija se informacija u kom stanju se udarne ploče nalaze.



Nažalost nije moguće ostaviti komentar.