Info dan na Matematičkom fakultetu, subota 08.04.2017.

Obaveštavamo sve zainteresovane da će na Matematičkom fakultetu biti organizovan Info dan (Dan otvorenih vrata) u subotu 8. aprila 2017. godine.

Pozivamo vas da budete naši gosti od 10 sati i razgovarate sa nama na različite teme.

Osim razgovora sa našim profesorima i studentima, zainteresovani će istoga dana moći da prisustvuju zanimljivim predavanjima na popularne teme koje će za njih održati profesori Matematičkog fakulteta.

Raspored predavanja

11:00 Vladimir Kuzmanović, saradnik u nastavi na Katedri za računarstvo, "Fotošop i matematika" (oblast obrade digitalnih slika)

12:30 Prof. dr Srđan Vukmirović, vanredni profesor na Katedri za geometriju,  "Od fizike klackalice do geometrije trougla (i nazad)"

13:30 Doc dr Dušan Marčeta, Katedra za astronomiju, "Planetarijumska projekcija: Kroz prostor i vreme"

14:30 Doc dr Nebojša Ikodinović, Katedra za algebru i matematičku logiku, "Postoji li opšti postupak za rešavanje matematičkih zadataka?"

Na Danu otvorenih vrata će, zahvaljujući saradnji i podršci Društva astronoma Srbije, u holu u prizemlju zgrade na Studentskom trgu 16 biti postavljen i mobilni planetarijum, u kome će zainteresovani moći da prisustvuju zanimljivim projekcijama koje će biti besplatne za posetioce Dana otvorenih vrata.

U pitanju je sferni bioskop koji projektuje slike zvezdanog neba i nebrojenih spektakularnih objekata u našem univerzumu. Mobilni
planetarijum je savremeno nastavno-pedagoško sredstvo, koje na veoma efektan način demonstrira izgled, kretanje i osnovne elemente nebeske sfere, uz slikovit prikaz 88 sazvežđa, orijentaciju u prostoru, koordinatne sisteme, tela Sunčevog sistema i objekte dubokog neba: magline, zvezdana jata i galaksije...



Nažalost nije moguće ostaviti komentar.