Seminar za računarstvo i primenjenu matematiku, 12. april 2016.

Naredni sastanak Seminara biće održan u utorak, 12. aprila 2016. u sali 301f Matematičkog instituta SANU sa početkom u 14:15 časova.

Predavač: doc. dr Zorica Bogdanović, Fakultet organizacionih nauka

Naslov predavanja: INTERNET OF THINGS - PREZENTACIJA SPECIJALNOG BROJA ČASOPISA FACTA UNIVERSITATIS, SERIES ELECTRONICS AND ENERGETICS

Apstrakt: Na predavanju će biti predstavljen specijalni broj časopisa Facta Universitatis, series Electronics and Energetics, kategorije M24. Ovaj specijalni broj sadrži radove u oblasti projektovanja, implementacije i primene interneta inteligentnih uređaja u poslovanju, naučnim istraživanjima i obrazovanju. U pripremi radova su učestvovali autori iz devet zemalja: Srbija, SAD, Australija, Nemačka, Oman, Egipat, Indija, Norveška, Republika Srpska. Među autorima je nekoliko istaknutih svetskih stručnjaka, kao što su Borko Furht, redovni profesor Florida Atlantic univerziteta u SAD i direktor Istraživačkog centra za saradnju industrije i univerziteta, kao i San Murugesan, glavni urednik časopisa IEEE Professional, direktor u BRITE Professional Services i profesor na Western Sydney University.

Urednici specijalnog broja su prof.dr Marijana Despotović-Zrakić, doc.dr Zorica Bogdanović i prof.dr Božidar Radenković sa Fakulteta organizacionih nauka, i prof.dr Huansheng Ning, profesor na Univerzitetu za nauku i tehnologiju u Pekingu i član uređivačkih odbora više IEEE časopisa ( IEEE System Journal, IEEE Internet of Things Journal). Glavni urednik časopisa je prof.dr Ninoslav Stojadinović.



Nažalost nije moguće ostaviti komentar.