Izložba fotografija ART(O)PHYSICS, otvaranje u ponedeljak 20. jula

Sa zadovoljstvom vas pozivamo na otvaranje izložbe fotografija ART(O)PHYSICS u ponedeljak 20.jula 2015. u 18 sati u Galeriji nauke i tehnike SANU (ulaz iz ulice Đure Jakšića 2).

Na svečanom otvaranju će govoriti dopisni član SANU dr Slobodan Milosavljević – predsednik Saveta Galerije nauke i tehnike SANU; dopisni član SANU dr Branislav Jelenković i dr Ljupčo Hadžievski –
predsednik Nacionalnog komiteta za obeležavanje Međunarodne godine svetlosti.

Izložba traje od 20.07.2015. do 31.07.2015

O IZLOŽBI

Da li Vas je ikada interesovalo kako Pariz izgleda u infracrvenom? Ili kako se kapljica vode pretvori u raskoš boja?

Izložbom ART(o)Physics autori, studenti astrofizike, nastoje da publici približe estetski privlačnu stranu nauke koja često biva zanemarena.

Kako autori poseduju naučno obrazovanje, bili su u mogućnosti da razviju nove tehnike fotografisanja i drugačiji pristup svakodnevnim fenomenima, podsećajući nas da ništa nije obično i da se lepota može naći u različitom svetlu.

Izložbu će pratiti ambijentalna muzika koju je za ovu prliku komponovao Pavle Popov, а pored toga posetioci će imati priliku da se fotografišu infracrvenom kamerom.

Ova izložba je deo Međunarodne godine svetlosti, a podržali su je Matematički fakultet, SANU, Banka znanja , Gecko Solutions, Centar za promociju nauke i Aigo d.o.o.

Kratak opis:
Izložba „ART(o)Physics“ se sastoji od 25 ilustrativnih panela sa naučnim fotografijama čiji su autori  studenti astrofizike: Kristijan Obermajer (Christian Obermeier) i Saša Topić, a autor postavke je Vanja Šarković.

Detaljnije o izložbi i ukratko o autorima
Pozivnica

U toku trajanja izlozbe ART(o)Physics radno vreme Galerije nauke i tehnike SANU je radnim danima od 12 do 20 sati, a subotom i nedeljom Galerija je zatvorena.



Nažalost nije moguće ostaviti komentar.