Nacionalne stipendije Za žene u nauci - uspeh našeg docenta dr Dragane Ilić

Program L`Oréal-UNESCO "Za žene u nauci" postoji od 1998. godine kada su ustanovljene Nagrade "Za žene u nauci", koju godišnje dobija pet najuspešnijih naučnica u svetu. Partnerstvo L`Oréala i UNESCO-a, koje je tada uspostavljeno na zajedničkom uverenju da je svetu potrebna nauka, a da su nauci potrebne žene, danas predstavlja jedinstveni i ambiciozni projekat koji za cilj ima da promoviše i ohrabri žene koje doprinose naučnom napretku u celom svetu. Program "Za žene u nauci" pored nagrada, obuhvata i internacionalne i nacionalne stipendije koje se svake godine dodeljuju mladim naučnicama širom sveta.Tokom proteklih petnaest godina postao je referentna tačka za međunarodno naučno dostignuće, ali i vrsta javnog foruma i neprocenjiv izvor motivacije, podrške i inspiracije ženama u oblasti nauke.


Tri mlade srpske naučnice, Dragana Ilić, Jovana Grahovac i Aleksandra Dimitrijević, proglašene su za dobitnice nacionalnih stipendija „Za žene u nauci“ za 2014. godinu i nagrađene za svoj izuzetan naučnoistraživački rad.*

Čestitamo stipendistkinjama, posebno našoj koleginici dr Dragani Ilić uz želju da nastavi sa predanim bavljenjem naukom i širenjem svesti o važnosti nauke medju širom populacijom. Želimo da nastavi sa nizanjem uspeha, kao i da joj se ostali naši naučnici pridruže u dobijanju priznanja za svoj rad.

Pozivamo mlade naučnice da se prijave za program stipendija za 2015. godinu.

*Preuzeto sa sajta: http://www.zeneunauci.co.rs/

Ostali izvori:

http://www.rts.rs/page/stories/sr/story/125/Dru%C5%A1tvo/1717099/Uru%C4%8Dene+stipendije+za+%C5%BEene+u+nauci.html

http://www.b92.net/zivot/vesti.php?yyyy=2014&mm=10&dd=08&nav_id=909244

http://wannabemagazine.com/dodeljene-stipendije-za-zene-u-nauci/



Nažalost nije moguće ostaviti komentar.