Seminar za računarstvo i primenjenu matematiku, 17. jun 2014.

Naredni sastanak Seminara biće održan u utorak, 17. juna 2014, sa početkom u 14:15 časova u sali 301f, Matematičkog instituta SANU.

Predavač: mr Milica M. Janković, Elektrotehnički fakultet

Naslov predavanja: KONCEPT VIRTUELNE INSTRUMENTACIJE: PRIMENA U NUKLEARNOJ MEDICINI

Sadržaj: Napredak računarskih tehnologija i pristupačnost cena akvizicionog hardvera omogućili su ekspanziju tzv. virtuelnih instrumenata.

Savremeni merno-upravljački sistemi integrišu standardni PC, akvizicioni hardver i aplikaciju dizajniranu prema potrebama i željama korisnika. Skoro dve decenije, u Laboratorji za Biomedicinko Inženjerstvo i Tehnologije na Elektrotehničkom fakultetu u Beogradu, razvijaju se virtuelni instrumenti za biomedicinske primene.

Ovo predavanje je posvećeno GammaKey sistemu za akviziciju, obradu i arhiviranje studija dobijenih poluanalognim gama kamerama.

GammaKey sistem zamenjuje funkcionalnost zastarelih nuklearno-medicinskih računarskih sistema, omogućava razmenu podataka u DICOM formatu i svojom otvorenom arhitekturom omogućava razvoj novih dijagnostičkih tehnika.

GammaKey sistem je validiran i evaluiran u dva vodeća nuklearno-medicinska centra u Srbiji, Kliničkom centru Srbije i Kliničkom centru Vojvodine, na preko 30 000 pacijenata.

U okviru GammaKey softvera, implementirane su i tri specifične analize scintigrafskih snimaka, nedostupne u sličnim komercijalnim softverima:

1) za testiranje efikasnosti splenektomije,

2) za detekciju i lokalizaciju paratiroidnih adenoma,

3) za procenu funkcionisanja pljuvačnih žlezda.



Ostavite vaš komentar:


(opciono)
(nece biti prikazano)