Astromundus - diplomski akademski program iz astrofizike, rok za prijavu 30. novembar 2010.

AstroMundus je nedavno uspostavljen međunarodni diplomski akademski program iz astronomije i astrofizike (2 godine, 120 ESPB) koji je Evropska komisija odobrila kao Erazmus Mundus master program (Erasmus Mundus Masters Course) koji se sprovodi na sledećim institucijama: Institut za astro- i fiziku čestica, Univerzitet u Inzbruku, Katedra za astronomiju, Univerzitet u Padovi, Odsek za astrofiziku, Katedra za fiziku, Univerzitet u Rimu "Tor Vergata", Institut za astrofiziku, Katedra za astronomiju, Univerzitet u Getingenu, Katedra za astronomiju, Matematički fakultet, Univerzitet u Beogradu. Evropska komisija je obezbedila nekoliko Erazmus Mundus stipendija kako za studente iz, tako i za studente van Evrope. Odabir studenata vrši se prvenstveno na osnovu prikazanog uspeha.

Poziv za prijavu se odnosi na studijski program koji počinje u septembru 2011. Rok za prijavu je 30. novembar 2010. za studente iz i van Evropske Unije!


Više informacija možete naći na internet stranici Katedre za astronomiju, Matematičkog fakulteta ili na zvaničnoj internet stranici AstroMundus programa