Poslediplomske studije u Koreji, obaveštenje Ambasade Republike Koreje, 16.03.2017.

Ambasada Republike Koreje u Republici Srbiji ima čast da vas obavesti da je Nacionalni institut za medjunarodno obrazovanje Ministarstva obrazovanja Vlade Republike Koreje, raspisao konkurs za troje državljana Srbije i jednog državljanina Crne Gore, da se prijave za državnu stipendiju korejske vlade za postiplomske studije (master ili doktorske), pod nazivom 2017 Korean Government Scholarship Program for Graduate Degrees.

Ambasada će, ukoliko kandidati ispune sve potrebne uslove, preporučiti kandidate ovom institutu (NIIED), koji će izabrati najboljih četvoro studenta. Nakon završenog procesa selekcije, uspešni studenti bi trebalo da budu u Koreji od avgusta 2017. godine.

Dodatne informacije o ovom programu možete pronaći na sajtu ambasade Republike Koreje:
http://srb.mofa.go.kr/worldlanguage/europe/ser/bilateral/bilateral/index.jsp

Prijava i sva potrebna dokumentacija zainteresovanih studenata mora stići na adresu Ambasade najkasnije do 16. marta 2017. godine. Aplikanti koji su prošli prvi krug selekcije u Ambasadi biće pozvani na intervju nakon pregledanih dokumenata. Ljubazno Vas obaveštavamo da će studenti koji ne ispunjavaju uslove navedene u priručniku biti automatski diskvalifikovani.

Stipendija obuhvata sledeće stavke:
- Povratnu avionsku kartu
- Mesečnu stipendiju u iznosu od 900 000 KRW
- Jezički kurs u roku od godinu dana
- Punu školarinu za master i doktorske studije
- Zdravstveno osiguranje tokom boravka u Koreji
- Dodatne bonuse za izuzetno postignute rezultate tokom studiranja

Za sve dodatne informacije možete se obratiti gospodjici Jeleni Milosavljević, na zvaničan mejl Ambasade (koreaemb.rs[at]mofa.go.kr)

Studiranje u Koreji