Predavanje u SANU: Miodrag Mateljević, 60 godina života i 34 godine rada u kompleksnoj analizi, 29.5. 2009.

Predavanje će biti održano u okviru seminara ODELjENjA ZA MATEMATIKU, SANU, u petak, 29.5. sa početkom u 13:30  (sala 2).

detaljnije

Matematički fakultet i IBM potpisali sporazum o saradnji

Dekan Matematičkog fakulteta, prof. dr Miodrag Mateljević, i direktor IBM Srbija, Crna Gora i Makedonija, Miloš Đurković, potpisali su u utorak, 19. maja 2009. godine, petogodišnji sporazum o saradnji (Document of Understanding).

detaljnije

Noć muzeja 2009.

Šesta Noć muzeja okupila je pola miliona posetilaca širom Srbije, a Beograd može da se pohvali sa 300.000 poseta, koliko je zabeleženo i prethodne godine, kada je manifestacija oborila sve rekorde.

detaljnije

ODLUKA O IZMIRENjU FINANSIJSKIH OBAVEZA STUDENATA

Rukovodstvo Fakulteta donelo je odluku prema kojoj su studenti dužni da izmire zaostale finansijske obaveze u školskoj 2008/2009. godini.

U suprotnom, studentima neće biti omogućena prijava ispita za ispitni rok JUN 2009.

Skeniranu odluku možete pročitati *ovde*

detaljnije

PAKET PROGRAMA OpenOfis NA SRPSKOM I ENGLESKOM JEZIKU

Saopštenje povodom najnovijeg izdanja paketa OpenOffice.org
na srpskom i engleskom jeziku na veb stranici projekta

detaljnije

Potpisan SPORAZUM O SARADNjI Matematičkog fakulteta Univerziteta u Beogradu i Prirodno-matematičkog fakulteta Univerziteta Crne Gore

Dekan Matematičkog fakulteta Univerziteta u Beogradu, prof. dr Miodrag Mateljević, i dekan Prirodno-matematičkog fakulteta Univerziteta Crne Gore, prof. dr Predrag Stanišić, zaključili su Sporazum o saradnji.

detaljnije

Srpska matematičarka opet medju najboljima

U četvrtak, 02.04.2009. objavljeni su rezultati "Vojtech Jarník International Mathematical Competition" održanog na Univerzitetu Ostrava,
Češka republika.
Studentkinja smera Teorijska matematika i primene, Marijana Smailagić,
nalazi se na visokom 11 mestu u konkurenciji od 76 takmičara.

detaljnije

Izveštaj sa Medjunarodnog sajma obrazovanja

Matematički fakultet se i ove godine predstavio na 6. Medjunarodnom sajmu obrazovanja u hotelu Kontinental, u periodu od četvrtka, 12. marta, do subote, 14. marta 2009. I ovoga puta nastupili smo na zajedničkom standu Univerziteta u Beogradua u hotelu Kontinental, u periodu od četvrtka, 12. marta, do subote, 14. marta 2009. I ovoga puta nastupili smo na zajedničkom standu Univerziteta u Beogradu zajedno sa sledecim fakultetima:

detaljnije

Međunarodni sajam obrazovanja, od 12. do 14. marta 2009

Matematički fakultet će i ove godine nastupiti na 6. Međunarodnom sajmu obrazovanja koji se održava od 12. do 14. marta 2009. godine u hotelu Kontinental.

detaljnije

Projekat "Budi Vip student"

Projekat podržavaju Ministarstvo za telekomunikacije i informaciono društvo, Univerziteti, fakulteti i veliki broj
studentskih organizacija. Vip mobile u novu generaciju Vip studenata investira 150.000 evra
 
Kompanija Vip mobile pokrenula je konkurs za drugu generaciju učesnika u jedinstvenom projektu društvene korporativneodgovornosti “Budi Vip student“, sa ciljem da ponovo investira u talentovane studente koji žele profesionalno da se usavršavaju u industriji telekomunikacija. Pravo učešća na konkursu “Budi Vip student”  imaju redovni studenti završnih godina osnovnih studija Elektrotehni kog (Tehni kog), Matemati kog, Saobra ajnog, Ekonomskog, Mašinskog i Fakulteta organizacionih nauka Univerziteta u Beogradu i srodnih fakulteta državnih Univerziteta u  Nišu, Novom Sadu i Kragujevcu, sa prose nom ocenom 8 i više i odli nim znanjem engleskog jezika i rada na ra unaru.  

detaljnije